Maple Leaf 2017

Canadian Maple Leaf zilveren munt 1 ounce

De zilveren Maple Leaf munt is 1 van de zuiverste zilveren beleggingsmunten op de markt. De combinatie van de zuiverheid van 99,99% puur zilver en de betaalbaarheid van deze munt maken haar zo gegeerd. De Maple Leaf is bovendien zeer vlot wereldwijd verhandelbaar. De zilveren Maple Leaf munt weegt 1 ounce ofwel 31,103 gram.

Geniet van volumekortingen:
- 25 Maple Leaf's in een tube
- 500 Maple Leaf's in een monsterbox

€18,31 incl. BTW

Levertermijn:  gem. 7 werkdagen

Specificaties van deze zilveren Canadian Maple Leaf

 • Herkomst
  Canada
 • Producent
  Royal Canadian Mint
 • Zuiverheid
  zilver,  99,99% zuiver zilver
 • Jaartal
  verschillende jaartallen 
 • Gewicht
  1 troy ounce - 31,103 gram
 • Afmetingen
  38 mm x 3,3 mm
 • Nominale waarde
  CAN $5.00 (Canadese dollar)
 • Populariteit
  zeer hoog bij zilverbeleggers
 • Munten
  Nieuw geslagen zilveren munten
The Royal Canadian Mint

Waarom de zilveren Maple Leaf munt kopen?

De Maple Leaf zilveren munten worden uitgegeven door de Royal Canadian Mint in Canada. Deze munt bevat 1 troy ounce zilver en was een van de eerste zilveren munten met een zuiverheid van 99,99%. De meeste zilverbeleggers kiezen ervoor om te investeren in de zilveren maple leafs van 1 troy ounce (31,103 gram).

Op de voorzijde van deze prachtige zilveren munt staat het nationale symbool van Canada, een esdoornblad, dat ook op de Canadese vlag prijkt. Sinds 2016 staat naast de steel van het blad een veiligheidssymbool: een verkleinde afbeelding van ditzelfde blad met daarin het jaartal. Royal Canadian Mint, het munthuis dat deze munt uitgeeft, zorgt er dankzij een gespecialiseerde microlasertechniek voor dat de munt niet te kopiëren is. Boven het blad staat ‘Canada’, het land van uitgifte. Onderaan is het gewicht aangegeven in het Frans en het Engels. Links en rechts van het blad staan de getallen ‘9999’, die het zuiverheidsgehalte van de munt aanduiden.

Op de achterzijde van de munt staat een beeltenis van de koningin van Canada. Queen Elisabeth II is sinds 1952 koningin van Canada, Groot-Brittanië, Australië en Nieuw-Zeeland. Boven haar portret staat haar naam. Aan de onderkant van de munt vindt u de nominale waarde (5 dollars).

Geschiedenis van deze munt

De eerste zilveren Maple Leaf munten werden in 1988 geslagen. In de loop van de jaren zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd in het design. De zilveren munten kennen wel een voorgeschiedenis;
Reeds in 1979 is het Canadese munthuis "The Royal Canadian Mint" begonnen met het slagen van Maple Leaf muntstukken in goud. Door het overweldigende succes van deze gouden munt beslisten ze bijna tien jaar later om ook de zilveren versie op de markt te brengen.

Nominale waarde versus intrinsieke waarde

De Canadian Maple Leaf munt heeft een nominale waarde van 5 Canadese dollar. De munt is in Canada een wettig betaalmiddel maar wordt niet op die manier gebruikt. De intrinsieke waarde van de munt, die bepaald wordt door de zilverprijs, ligt namelijk veel hoger dan de nominale waarde van 5 dollar.

Zilveren munten kopen bij Silver Fund

Het grote voordeel van een aankoop van zilveren munten bij Silver Fund is dat alle munten uit onze selectie verkocht worden onder het gunstige BTW-tarief over de marge.
Dit betekent dat er geen 21% btw op het hele bedrag wordt verrekend, maar alleen op de winstmarge. Dit mooie voordeel zorgt er voor dat beleggen in fysiek zilver munten daardoor de goedkoopst mogelijke manier is van investeren in zilver.

Prijsgarantie

Alle muntprijzen op onze website zijn inclusief BTW en worden elke minuut automatisch aangepast aan de actuele wereldwijde zilverkoers. Zo heeft u gegarandeerd steeds de meest actuele muntprijs op uw scherm. De prijzen van de munten worden vastgelegd op het moment van de bestelling.

Verzekerde verzending of discrete afhaling in onze winkels

Bij Silver Fund koopt u in vertrouwen. Of u nu kiest voor een levering aan huis of een afhaling in 1 van onze winkels: wij stellen alles in het werk om uw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen. Bovendien zijn alle verzendingen van zilveren munten 100% verzekerd. Standaard levering gebeuren via UPS. U kunt er echter ook voor kiezen om uw aankoop via onze privé-koerier te laten leveren aan huis op de dag en het uur dat het u het beste past.

Denkt u na over een grote investering in zilver of goud?

Overweegt u een grote bestelling te doen van meer dan €25.000? Wenst u hierbij persoonlijk geadviseerd te worden?

Silver Fund staat garant voor een kwalitatieve en duurzame relatie met z'n klanten. Contacteer ons vrijblijvend voor een verkennend gesprek bij grote investeringen in goud of zilver.

Gebruik ons contactformulier of bel ons tijdens de kantooruren: +32 473-53-55-52

Illustratie kan afwijken van werkelijk geleverd product.