Wiener Philharmoniker zilveren munt 2017

Philharmoniker zilveren munt 1 troy ounce

De Philharmoniker zilveren munten worden uitgegeven door de Austrian Mint in Oostenrijk. Deze munt bevat 1 troy ounce zilver en was de eerste zilveren beleggingsmunt in Europa met een zuiverheid van 99,9%. Door deze hoge zuiverheid wordt de munt door beleggers als een van de beste beleggingsmunten gezien.

Geniet van volumekortingen:
- 20 Philharmoniker's in een tube
- 500 Philharmoniker's in een monsterbox

€25,00 incl. BTW

Aantal resterend: 320

Levertermijn:  3 tot 4 weken

Specificaties van deze zilveren Wiener Philharmoniker

 • Herkomst
  Oostenrijk
 • Producent
  Austrian Mint te Wenen
 • Zuiverheid
  zilver,  99,9% zuiver zilver
 • Jaartal
  Verschillende jaartallen
 • Gewicht
  1 troy ounce - 31,103 gram
 • Afmetingen
  37 mm x 3,2 mm
 • Nominale waarde
  €1,50
 • Populariteit
  zeer hoog bij investeerders in zilver
 • Munten
  Nieuw geslagen zilveren munten
Austrian Mint (Wenen)

Waarom de zilveren Wiener Philharmoniker munt kopen?

De Philharmoniker munten wegen 1 troy ounce ofwel 31,103 gram en zijn voor 99,9% puur zilver. De populaire Oostenrijkse belegginsmunt is vrij recent ontstaan: sinds 2008 wordt ze geslagen door de "Austrian Mint" te Wenen. Met de Wiener Philharmoniker bracht dit Oostenrijks muntenhuis daarmee de eerste Europese zilveren beleggingsmunt op de markt.

Wie de Wiener Philharmonker reeds in handen heeft gehad, weet dat deze prachtige munt met een gladde rand is ontworpen, waardoor de munt zeer herkenbaar is. De munt is ontworpen door de wereldberoemde graveerder Thomas Pesendorfer en het design van de zilveren munten komt overeen met de gouden Wiener Philharmoniker.

Het wereldberoemde Weense Philharmonische Orkest is de inspiratie geweest voor deze munt. Op de voorzijde zien we 8 verschillende instrumenten die gebruikt worden door het Weense Philharmonische orkest: centraal een cello met daarrond vier violen. Bovenaan van links naar rechts een hoorn, een fagot en een harp.

Op de achterzijde van de zilveren Wiener Philharmoniker munt staat een orgel. Het gaat om "The Great Organ", het orgel dat in de Goldener Saal (Gouden Hal) staat, de grootste zaal van het Weense concertgebouw. Bovenaan staat ‘Republik Österreich’ geschreven, onderaan ziet u het gewicht van de munt en het zuiverheidsgehalte, samen met de nominale waarde en het jaar van uitgifte.

Geschiedenis van deze munt

Ook deze munt heeft een voorgeschiedenis in goud: Het munthuis Münze Österreich of Oostenrijkse Mint begon in 1989 met het uitgeven van de gouden Wiener Philharmoniker munt. Dit als eerbetoon aan het bekende Weense orkest. Door de onverhoopte populariteit van de munt was de vraag vanuit de markt nog amper bij te houden.

Door de groeiende vraag naar zilver, besliste de Oostenrijkse Mint in 2008 om ook een zilveren versie van deze munt uit te geven. Ondanks de jaarlijkse oplage van meer dan tien miljoen zilveren Wiener Philharmoniker munten overstijgt de vraag naar deze munt vaak nog het aanbod.

Nominale waarde versus intrinsieke waarde

Met een nominale waarde van 1,5 euro, is de zilveren Wiener Philharmoniker in principe een wettig betaalmiddel in Oostenrijk. Uiteraard is de intrinsieke waarde van deze munt, die bepaald wordt door de zilverprijs, vele malen hoger dan de nominale waarde van anderhalve euro.

Zilveren munten kopen bij Silver Fund

Het grote voordeel van een aankoop van zilveren munten bij Silver Fund is dat alle munten uit onze selectie verkocht worden onder het gunstige BTW-tarief over de marge. Dit betekent dat er geen 21% btw op het hele bedrag wordt verrekend, maar alleen op de winstmarge. Dit mooie voordeel zorgt er voor dat beleggen in fysiek zilver munten daardoor de goedkoopst mogelijke manier is van investeren in zilver.

Prijsgarantie

Alle muntprijzen op onze website zijn inclusief BTW en worden elke minuut automatisch aangepast aan de actuele wereldwijde zilverkoers. Zo heeft u gegarandeerd steeds de meest actuele muntprijs op uw scherm. De prijzen van de munten worden vastgelegd op het moment van de bestelling.

Verzekerde verzending of discrete afhaling in onze winkels

Bij Silver Fund koopt u in vertrouwen. Of u nu kiest voor een levering aan huis of een afhaling in 1 van onze winkels: wij stellen alles in het werk om uw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen. Bovendien zijn alle verzendingen van zilveren munten 100% verzekerd. Standaard levering gebeuren via UPS. U kunt er echter ook voor kiezen om uw aankoop via onze privé-koerier te laten leveren aan huis op de dag en het uur dat het u het beste past.

Denkt u na over een grote investering in zilver of goud?

Overweegt u een grote bestelling te doen van meer dan €25.000? Wenst u hierbij persoonlijk geadviseerd te worden?

Silver Fund staat garant voor een kwalitatieve en duurzame relatie met z'n klanten. Contacteer ons vrijblijvend voor een verkennend gesprek bij grote investeringen in goud of zilver.

Gebruik ons contactformulier of bel ons tijdens de kantooruren: +32 473-53-55-52

Illustratie kan afwijken van werkelijk geleverd product.