Nieuw

Turtle zilveren munt 1 ounce 2016

De Hawksbill-schildpad is een prachtige zeeschildpad afkomstig van de wateren rond Fiji. De Nieuw-Zeelandse Munt introduceerde deze munt in 2010 en produceert deze volgens normen die vergelijkbaar zijn met die van de Amerikaanse Silver Eagle en de Canadese Silver Maple Leaf. Elk jaar blijft het beeld op de voorzijde van de munt hetzelfde. 

Een groot verschil tussen deze munt en andere is de beperkte oplage. Hoewel elk jaar meerdere miljoenen Amerikaanse Eagles en Canadese Maple Leaf-munten worden geslagen, hebben deze strak beperkte munten.

Op de voorzijde staat het beeld van een Hawksbill-schildpad die door het warme water van de Stille Zuidzee zwemt. Een kleine strook links van de munten heeft een spiegelachtige afwerking met het woord Turtle erin gegraveerd, terwijl het grootste deel van de voorzijde een matte afwerking heeft om het water van de schildpad te onderscheiden.

Op de achterkant staat het portret van koningin Elizabeth II met de natie van uitgifte, nominale waarde en het jaar van uitgifte (NIEU - Two Dollars - 2016).

€25,34 incl. BTW

Aantal resterend: 43 munten

Levertermijn:  direct leverbaar

Specificaties van deze zilveren munt

 • Herkomst
  Nieuw-Zeeland
 • Producent
  The New Zealand Mint
 • Zuiverheid
  99,9% zuiver zilver
 • Jaartal
  2016
 • Gewicht
  31,1 gram of 1 troy ounce
 • Afmetingen
  40.5 mm
 • Nominale waarde
  $ 2.00 
 • Populariteit
  hoog bij beleggers en verzamelaars 
Meer informatie binnenkort beschikbaar.

Denkt u na over een grote investering in zilver of goud?

Overweegt u een grote bestelling te doen van meer dan €25.000? Wenst u hierbij persoonlijk geadviseerd te worden?

Silver Fund staat garant voor een kwalitatieve en duurzame relatie met z'n klanten. Contacteer ons vrijblijvend voor een verkennend gesprek bij grote investeringen in goud of zilver.

Gebruik ons contactformulier of bel ons tijdens de kantooruren: +32 473-53-55-52

Illustratie kan afwijken van werkelijk geleverd product.