Silver Eagle zilveren munt

Silver Eagle zilveren munt 1 troy ounce

De American Silver Eagle is in 1986 geïntroduceerd door de United States Mint en is de officiële zilveren beleggingsmunt van de Verenigde Staten. De Silver Eagle wordt door velen gezien als de mooiste bullion munt en bevat 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver (99,9%) per stuk.

Geniet van volumekortingen:
- 20 Silver Eagle's in een tube
- 500 Silver Eagle's in een monsterbox

€18,86 incl. BTW

Levertermijn:  gem. 7 werkdagen

Specificaties van deze zilveren American Silver Eagle

 • Herkomst
  Amerika
 • Producent
  US Mint
 • Zuiverheid
  zilver,  99,9% zuiver zilver
 • Jaartal
  variabel
 • Gewicht
  1 troy ounce - 31,103 gram
 • Afmetingen
  40,6 mm x 2,98 mm
 • Nominale waarde
  USD $ 1.00
 • Populariteit
  hoog door de goede verhandelbaarheid
 • Munten
  Nieuw geslagen zilveren munten
United States Mint

Waarom de zilveren Silver Eagle munt kopen?

De Amerikaanse Silver Eagle wordt sinds 1986 geslagen. De American Eagle is een van de meest verkochte zilveren munten ter wereld, voornamelijk door de grote vraag vanuit de Verenigde Staten zelf.

Op de voorzijde van deze munt vindt u de “Walking Liberty”, de wandelende Godin van de Vrijheid, een van de populairste afbeeldingen in de USA. Ze draagt een tak in haar hand en de Amerikaanse vlag. Rond haar beeltenis kunt u ‘Liberty’ en het motto ‘In God we trust’ lezen. Het ontwerp voor de ‘Walking Liberty’ op de voorzijde van de munt komt van de ontwerper Adolph Weimans.

Op de achterzijde van de munt is een portret weergegeven van een heldhaftige arend. Tevens ook één van de symbolen van Amerika. Dit portret wordt tevens gebruikt als de Great Seal of the United States zoals die op officiële documenten van de Amerikaanse regering worden gebruikt. Deze muntzijde werd ontworpen door John Mercanti. Op de linten die de arend draagt, staat de uitspraak ‘E Pluribus Unum’, wat ‘Uit velen één / Samen staan we sterk’ betekent. Op de zeer gedetailleerde afbeelding vindt u tevens 13 vijfpuntige sterren, één voor elke oorspronkelijke staat van Amerika.

Geschiedenis van deze munt

De American Eagle is een munt waar wel wat over verteld kan worden. Het is immers de enige zilveren munt waarvan het gewicht en de puurheid effectief worden gewaarborgd door de Amerikaanse overheid. De munt wordt sinds 1986 geslagen en is sindsdien altijd de “high roller” geweest onder de bullion munten. Bepaalde jaartallen zijn tevens voor verzamelaars erg populair door de lage oplage dat jaar of omdat het een belangrijk jaar betrof zoals bijvoorbeeld het 10-jarig bestaan van de munt.

Nominale waarde

De Silver Eagle heeft een nominale waarde (face value) en is dus een wettig betaalmiddel (legal tender). De nominale waarde van de Silver Eagle bedraagt 1 USD, 1 Amerikaanse dollar.

Opgelet: De Silver Eagle is zowel leverbaar in UNC (uncirculated) als in Proof editie. Deze laatste is populair bij muntverzamelaars, terwijl de UNC munt voornamelijk voor investeringen in zilver wordt gebruikt. De versie in onze webshop is de UNC-versie.

Zilveren munten kopen bij Silver Fund

Het grote voordeel van een aankoop van zilveren munten bij Silver Fund is dat alle munten uit onze selectie verkocht worden onder het gunstige BTW-tarief over de marge. Dit betekent dat er geen 21% btw op het hele bedrag wordt verrekend, maar alleen op de winstmarge. Dit mooie voordeel zorgt er voor dat beleggen in fysiek zilver munten daardoor de goedkoopst mogelijke manier is van investeren in zilver.

Prijsgarantie

Alle muntprijzen op onze website zijn inclusief BTW en worden elke minuut automatisch aangepast aan de actuele wereldwijde zilverkoers. Zo heeft u gegarandeerd steeds de meest actuele muntprijs op uw scherm. De prijzen van de munten worden vastgelegd op het moment van de bestelling.

Verzekerde verzending of discrete afhaling in onze winkels

Bij Silver Fund koopt u in vertrouwen. Of u nu kiest voor een levering aan huis of een afhaling in 1 van onze winkels: wij stellen alles in het werk om uw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen. Bovendien zijn alle verzendingen van zilveren munten 100% verzekerd. Standaard levering gebeuren via UPS. U kunt er echter ook voor kiezen om uw aankoop via onze privé-koerier te laten leveren aan huis op de dag en het uur dat het u het beste past.

Denkt u na over een grote investering in zilver of goud?

Overweegt u een grote bestelling te doen van meer dan €25.000? Wenst u hierbij persoonlijk geadviseerd te worden?

Silver Fund staat garant voor een kwalitatieve en duurzame relatie met z'n klanten. Contacteer ons vrijblijvend voor een verkennend gesprek bij grote investeringen in goud of zilver.

Gebruik ons contactformulier of bel ons tijdens de kantooruren: +32 473-53-55-52

Illustratie kan afwijken van werkelijk geleverd product.