Nieuw

1 ounce zilveren Nederlandse Gulden 2011 voorkant
1 ounce zilveren Nederlandse Gulden 2011 achterkant

1 ounce zilveren Nederlandse Gulden 2011

1 Troy Ounce Zilveren Nederlandse Gulden

In 2011 heeft de Nederlandse Munt deze munt geslagen ter ere van de  Nederlandse gulden. De munt is geslagen van 99,9% puur zilver en weegt 31,1 gram. Deze munten zijn populair onder beleggers die willen investeren in zilver.

Op de voorzijde van de munt is een beeltenis van Koningin Juliana te zien. Daarbij is de inscriptie ‘KONINGIN DER NEDERLANDEN’ te lezen. Koningin Juliana was Nederlands Staatshoofd van 1948 tot 1980. Op 71e jarige leeftijd deed ze afstand van de troon en werd Koningin Beatrix gekroond. Met haar man Prins Bernhard kreeg ze naast Beatrix nog drie dochters: Irene, Margriet en Christina. De eerste guldens met de beeltenis van Juliana worden in de jaren 50 geslagen. Op alle munten met haar beeltenis kijkt ze naar rechts. Het is traditie dat de kijkrichting van de vorst of vorstin bij een troonswisseling verandert.

Op de achterzijde van de 1 troy ounce zilveren Nederlandse gulden is een gedeelte van het wapen van het Koninkrijk der Nederlanden te zien en het jaartal ‘2011’. De leeuw die afgebeeld in het wapen draagt een zwaard en zeven pijlen. Deze pijlen symboliseren de zeven provinciën die verenigd waren in de Republiek der Verenigde Nederlanden die werd gevormd in 1588. De pijlenbundel symboliseert tevens dat samenwerking een vorm van kracht is. De kroon is een verwijzing naar het Koninklijke Huis van Oranje-Nassau.

De munt is geslagen door de Nederlandse Munt als eerbetoon aan de Nederlandse gulden. De munt is nooit in omloop geweest en heeft ook niet de status van een wettig betaalmiddel.

€37,00 incl. BTW

Aantal resterend: 46

Levertermijn:  direct leverbaar

Producent: Nederlandse munt

gehalte: 99,9%

Gewicht: 1 ounce

Jaartal: 2011

Meer informatie binnenkort beschikbaar.

Denkt u na over een grote investering in zilver of goud?

Overweegt u een grote bestelling te doen van meer dan €25.000? Wenst u hierbij persoonlijk geadviseerd te worden?

Silver Fund staat garant voor een kwalitatieve en duurzame relatie met z'n klanten. Contacteer ons vrijblijvend voor een verkennend gesprek bij grote investeringen in goud of zilver.

Gebruik ons contactformulier of bel ons tijdens de kantooruren: +32 473-53-55-52

Illustratie kan afwijken van werkelijk geleverd product.