Veelgestelde vragen over een investering in zilver

Wat betekent troy ounce?

De zilverprijs wordt, net als de goudprijs, bepaald per " troy ounce ", dat is ongeveer gelijk aan 31,1 gram. Deze wordt uitgedrukt in Amerikaanse dollars.

 

Hoeveel BTW betaal ik op mijn bestelling?

Alle prijzen op onze website van munten, tubes en boxen, zijn inclusief BTW. Merk wel op dat het hier over de voordelige BTW-margeregeling gaat. Alle zilveren munten uit onze selectie hebben ook een zekere verzamelwaarde. Daardoor worden ze door onze overheid beschouwd als verzamelvoorwerpen. Waardoor de BTW op marge geldt. De margeregeling houdt in dat bij de levering van zilveren munten slechts BTW verschuldigd is op de winstmarge in plaats van over de volledige verkoopwaarde. Beleggen in fysiek zilver munten is daardoor de goedkoopst mogelijke manier van investeren in zilver.

Alle prijzen op de site zijn dus de prijzen die u betaalt bij uw bestelling. U hoeft geen rekening te houden met een extra btw-bedrag. Hou wel rekening met eventuele verzendkosten.

 

Kan ik een bestelling annuleren?

Elke bestelling is bindend. Dit is duidelijk vermeld in het bestelproces en onze verkoopsvoorwaarden. Heeft u toch een gegronde reden om uw bestelling te annuleren?
Dan kan u enkel telefonisch annuleren of ter plaatse in 1 van onze winkels. We zijn echter wel genoodzaakt om enkele kosten in rekening te brengen.

Bij een annulatie worden deze kosten aangerekend:

  • Dossierkosten: 50 euro
  • Annuleringskosten: 100 euro
  • Verschil met onze verkoopprijs op het moment van uw annulering.
Zilverkoers vandaag
Zilver - 1 kilo:€ 682,25
Zilver - 1 tr. ounce:€ 21,22
Zilver - 1 gram:€ 0,68
Goud/zilver ratio:69,03
Indicatie zilverkoers op 10-04-2021 20:19 - lokale tijd